
Kolumbie Supremo Scr. 17/18, EP
Popis:
Země původu: Kolumbie
Region: Huila, Antioquia, Tolima, Cauca, Eje Cafetero, Valle del Cauca, Santander, Nariño
Nadmořská výška: 1.250 - 2.150 m n.m.
Zpracování: prané/mokré
Odrůda: Bourbon, Castillo, Caturra, Colombia, Typica
Producent: Variace farmářů z regionu
Stupeň pražení: Full city +
- Aroma - 2/5
- Crema - 2/5
- Hořkost - 3/5
- Sladkost - 1/5
- Acidita - 2/5
Do Kolumbie přišla káva z Venezuely ve druhé polovině 18. století. Kávovníku se na Kolumbijských pohořích zvaných Kordillery skvěle daří a dnes zde roste asi 12 % světové produkce kávy, což ji řadí na druhé místo hned po Brazílii (35 %). Většina kávy je pěstována na menších farmách a poté vykoupena Kolumbijskou federací pěstitelů kávy. Rozděluje se podle kvality na tři hlavní druhy - nejvyšším stupněm je Supremo, druhá nejvyšší jakost je Extra a jejich kombinací vznikl druh Excelso. Většina kolumbijské kávy je velmi kvalitní a zpracována mokrým způsobem.